Homekoirani

Homekoirani ovat rodultaan australianpaimenkoiria. Australianpaimenkoira on älykäs, aktiivinen ja sitkeä työkoira. Australianpaimenkoiran alkuperäinen käyttötarkoitus on paimennus (lammas-, nauta- ja siipikarja). Nykyään australianpaimenkoiria käytetään paitsi paimentamiseen, myös palveluskoirana eri pk-lajeissa, pelastuskoirana, opaskoirana, vesipelastuksessa ja tottelevaisuuskokeissa. Rotu sopii erinomaisesti myös homeiden etsintään.

Tällä hetkellä kasvamassa homekoiran virkaan on myös käyttölinjainen labradori. Rotu on jalostettu käytännön metsästystyöhön ja soveltuu sitkeytensä ja kokonsa ansiosta mainiosti homeiden etsintään.

Ensimmäinen homekoirani valikoitui homekoirakoulutukseen yli sadan hakijan joukosta. Kokonaisuudessaan koiran koulutus homeiden etsintään kesti yli vuoden. Koirani kanssa oli aiemmin harrastettu pelastuskoiratoimintaa, joka vaatii koiralta myös sitkeyttä ja hyvää nenän käyttöä. Työparinani on tällä hetkellä myös toinen australianpaimenkoirani, joka on osoittanut myös erinomaisia ominaisuuksia home-etsintään. Innokkaiden työkavereiden kanssa on ilo tehdä hommia!

 

Miksi koulutettu homekoira?

 

Koiran nenä on jopa 44 kertaa tarkempi, kuin ihmisen nenä. Koiran äärimmäisen tarkkaa hajuaistia hyödynnetään mitä moninaisimmin ihmisen hyväksi. Koulutetut erikoisetsintäkoirat haistavat niin pommit, huumeet, ruumiit, palavat nesteet, syövän, kuin verensokerin laskunkin. Homekoira on koulutettu tunnistamaan ja ilmaisemaan noin 20 eri home- ja mikrobikasvustoa rakenteista. Homekoiran avulla voidaan paikantaa mahdollisen homeongelman sijainti rakenteita rikkomatta. Koiran hajuaisti on tällä hetkellä käytettävissä olevista menetelmistä ylivertainen työkalu homeiden etsintään.

 

Huolehdin koirieni työskentelyvarmuudesta kouluttamalla niitä tehtäväänsä viikoittain. Koirani on koulutettu samoja menetelmiä käyttäen kuin viranomaisten käyttämät huume- ja pommikkoirat. Olemme homekoiraohjaajakoulutuksemme aikana saaneet oppia Suomen johtavilta virkakoirien kouluttajilta.

Koulutus on laadun tae!

 

Homekoirapalvelu Hyötykuono, Homekoirat Oulu. hyotykuono(at)gmail.com, 040 034 0498
©2022 Homekoirat Oulu Tmi Hyötykuono - Putteri (MMD Networks Oy)